Subtil forgængelighed

Sidder og læser om alle tings cyklus, også den menneskelige krops og vil dele lidt med jer.

Dette er skrevet af lederen af et buddhistisk center: Inta. Inta havde lungecancer og skrev følgende:

“Selvom jeg er dødende, så er dette den lykkeligste tid i mit liv!… I lang tid forekom livet så hårdt, så svært. Men da jeg virkelig erkendte døden, blev det til den største lykke.  Jeg ville ønske, at ingen gik glip af deres egen død og den store lykke, der kommer af at have indset forgængeligheden og døden. Dette er ret overraskende og uventet og utroligt glædesfyldt. Det er den største lykke i hele mit liv, det største eventyr og den største fest”.

Jeg synes det er smukt formuleret og en erkendelse af alle tings forgængelighed er jo noget som er en realitet her på denne dejlige planet jorden. Hvis vi nu før, vi skal omdannes til noget andet (for det er min overbevisning) havde mulighed for at forlig os med denne tanke og kan finde lykken i, at vi forgår for at genopstå i en ny form igen. Ligesom blomsterne der blomstre så smukt om sommeren og dør i den kolde vinter for igen at opstå når solen varmer dens krop. Døden er ikke den straf som nogle ser den som, men som en ny smuk mulighed, en dør ind til et nyt rum. Jeg mener, at der er gode overvejelser at have omkring døden, at finde en harmoni her også, ligsom i alle livets andre forhold. Hverken at glædes til den dag hvor den indtræffer i vores stof og heller ikke frygte og flygte fra den, men være i harmoni og nyde vores hverdag hvad den end må byde. For lige meget hvad du vil møde, så er der lærdom og hente i det og det er jo det vi er her for, at lære og udvikle os, jorden og hele universet.

Buddha formulerede det således:

“Denne eksistens er så flygtig som skyer om efteråret. At iagttage væseners fødsel og død er som at se på bevægelser i en dans. En livstid er som er lysglimt på himlen. Den farer forbi ligesom en rivende strøm fra et stejlt bjerg”.

Lad os blive gode til at være i nuet og fyldes med glæde af det som er glædesfyldt ♥


Kærlige tanker Kristine


This entry was posted in Tanker. Bookmark the permalink.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *